Hårlektion och studiebesök

Dagens lektioner var lärorika och roliga.

På morgonen fick vi börja med genomgång av läggning som våran hårlärare Christina hjälpte oss med, och det såg minst sagt lättare ut än vad det var, men alla var duktiga och höll humöret uppe och lyckades åstadkomma någorlunda bra läggningar på sina dockor till slut iallafall. Läggning använder man när man vill att en frisyr ska hålla extra länge, och man tar ofta hjälp utav spolar och clips för att få den form och typ av frisyr som man vill ha. När man rullat håret trär man ett nät över, och låter det torka i en torkmaskin, tada! Bilder kommer senare!



På eftermiddagen tog alla snygga stylisttjejer bussen till SVT i Umeå och fick träffa Maud igen, nu var det hennes tur att berätta för oss vad hon höll på med, hur hon jobbade, och hon visade oss runt på anläggningen. Alla blev nog postivit överraskade och glada av att få komma dit och ta del av en makeup artist som jobbar med TV. Att få tips och råd och få veta saker av henne var också superkul! Som exempel var Elin Ek ("Grynet") där förra veckan och blev stylad av henne, och på fredag kommer Brolle Jr dit och ska bli tillfixad till programmet psalmtoppen.


Vi tackar Maud för att vi fick komma, och hoppas att det blir fler besök!

Kommentarer
Postat av: Carro

"men alla var duktiga och höll humöret uppe?" Fråga: Var skribenten bakom detta närvarande under lektionen överhuvudtaget? haha.

2008-05-16 @ 07:25:05
URL: http://carrosandstrom.blogg.se/
Postat av: Carro

"men alla var duktiga och höll humöret uppe" Fundering: Var skribenten i fråga närvarande under lektionen överhuvudtaget?

2008-05-16 @ 07:27:21
URL: http://carrosandstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0