IKSU

Idag har vi varit på Iksu sport på våran spa lektion. Vi var på SPA avdelningen där och hade teoripass om Decleors produkter som man använder vid ansiktsbehandling. Resten av Decleors produkter får vi lära oss när vi ska fortsätta med annat  som massage.
 Vi fick även se våran lärare göra en lätt ansiktsbehanling på en i klassen.
Sen på slutet fick vi även köpa med oss produkter hem från Decleor och I.D.

Foto

Idag hade vi besök av Hanna från fotafolk. Vi fick grundläggande kunskaper om våran helt nya kamera! Med den kommer vi ta bilder på tex. sminkningar och klädstylingar som vi senare presenterar i varsin portfolio. Hanna kommer under alla tre år lära oss mer om fotografering. Vi ser fram emot nästa besök!VK

Förvånande att läsa tidingen idag och inse att vår linje inte är den, den utger sig för att vara. För det första har vi inte alls endast grundläggande makeup, utan vi blir riktiga makeupartister. Sen har vi absolut underlag för univeristets studier, men precis som på många andra gymnaisala utbildningar kan man måsta välja till vissa ämnen för att komma in på sin universitetslinje. Detta väljs då på indivudella valet.

Det mesta i aritkeln kan man kalla struntprat. Sanningen uteblev. Detta är synd för oss alla att det inte framgår vilken sjukt rolig linje detta är.


Musikal 2:a jobbet

340290-85

Denna vecka har vi haft vi ett samarbete med dans och musik treorna under fem föreställningar på midgård. Uppgiften var att sminka 4-5 personer var. Vi hade rätt ont om tid men samtidigt var det oerhört lärorikt och kul! Detta är något som vi hoppas att vi ska få göra igen.


tvätt o fön


Hårlektionen denna vecka bestod av tvätteknik och Sara fick en snygg styling av våran lärare Christina.

Hela denna vecka har nior från skolorna runt om i kommunen besökt våran linje och då har vi haft tillfälle att repetera lite hårstyling och makeup nästan varje dag.

I.d. Makeup-kurs

340290-69

Idag fick vi fint besök av Anna-Fia, en underbart sprudlande skåning från dermarome. Vi fick lära oss allt om id som är nästa make up märke som vi ska börja med redan nästa fredag. Det ser vi alla framemot!

I.d. bare minerals är 100% naturlig och ser 100% naturlig ut. Innehåller inga konserveringsmedel och passar alla hudtyper.
Trollar bort linjer och rynkor
  • Täcker allt! pigmäntfläckar, fräknar, ärr, kvisslor, ojämnheter
  • Ger torr hud liv och lyster
  • Minimerar porerna utan att täppa till
  • Håller fet hud matt och glansfri
  • Naturlig, mild och lugnande för känslig hud
  • Innehåller spf 15
Våran Sofia blev sminkad av Anna-Fia idag och här ser ni resultatet före och efter. Superfint och naturligt! Observera också bilden där endast ena brynet är markerat och se själv skillnaden! Vi har många gånger blivit övertygade att ögonbrynen "lyfter" hela ansiktet.

Trevlig helg!

x3m , första jobbet

image50
Vi fick ett uppdrag av apberget att göra om en känd umeå profil.  VI fick gå och shoppa kläder och skor inför kvällens uppdrag, kläderna handlade vi från kii och skor från bianco. Sminket kom från Make up store (och de fina tröjorna vi har på oss). Den person vi stylade om var inte mindre än Threse Kapstad. Hon har spelat i UIK och nu spelar hon i MSK, hon vann skytte ligan och fick sitt lag att ta sig upp från div 3 till div 2.
Matilda ( etta till vänster) och Camilla(längs åt höger) går frisör linjen åk 3 och 4, de stylade Therese snygg i håret.  Linda (tvåa från vänster) och Kajsa (fyra från vänster)från stylist och spa(personlig stil)  fixade Theres make och käder.
Therese var mycket nöjd med resultatet och vi alla tyckte att de var ett roligt jobb.Trendspaningsförberedelser i klassrummet

image48image44image42image43image47image40image39image46

Just nu håller vi på att spana in vinterns trender och idag gick vi runt i olika butiker för att få lite inspiration till att presentera fina planscher som så småningom kommer finnas uppsatta vid frisörernas väntrum på dragonskolan. Håll utkik!

volymföning och uppsättningHär är några exempel på uppsättningar  vi gjorde utifrån eget tycke och smak tidigare i veckan. En hårassecoar gör verkligen "det lilla extra" till en frisyr. Våga exprimentera!

veckans snyggaste outfit!

Tyvärr har vi inte hunnit fixa alla modeller än men vi jobbar på det och publicerar bilder måndag nästa vecka istället.

Styling av frisör åk. 2Förra veckan blev hela klassen stylade av frisörerna åk. 2. Tack så jätte mycket alla duktiga frisörer!.
Här är några av resultaten :DRSS 2.0